De LEGO Groep roept leveranciers op om te streven naar netto-nuldoelstellingen

De LEGO Groep roept leveranciers op om te streven naar nu uitstoot ldoelstellingen

Met 99 procent van de CO2-uitstoot afkomstig van buiten de bedrijfsactiviteiten, spelen de leveranciers van de LEGO Group een belangrijke rol bij het behalen van duurzaamheidsdoelen. Het nieuwe Supplier Sustainability Programme schetst de kortetermijndoelen die leveranciers moeten halen tegen 2026.

Billund, Denemarken, 3 juli 2024: Om de CO2-uitstoot in haar toeleveringsketen te verlagen, heeft de LEGO Group vandaag een nieuw Supplier Sustainability Programme gelanceerd ter erkenning van de cruciale rol die leveranciers spelen bij het helpen behalen van haar doelen. Het bedrijf streeft ernaar om haar emissies met 37 procent te verminderen tegen 2032 en netto nul te bereiken tegen 2050. Om dit te bereiken, moeten haar leveranciers aanzienlijke stappen ondernemen om hun eigen emissies te verminderen.

Meer dan 99 procent van de totale CO2-uitstoot van de LEGO Group komt van buiten haar eigen activiteiten, grotendeels van leveranciers die grondstoffen, machines, producten en diensten leveren die verband houden met LEGO®-producten.

Annette Stube, Chief Sustainability Officer bij de LEGO Group, zei: "Simpel gezegd is een netto nulwereld gewoonweg niet mogelijk tenzij we oplossingen vinden die groter zijn dan onze eigen activiteiten. We kunnen onze duurzaamheidsdoelen niet alleen halen – we moeten samenwerken met onze leveranciers. We willen dat kinderen een gezonde planeet erven en er is geen tijd te verliezen.”

De aankondiging van vandaag is een belangrijk onderdeel van het klimaatactieplan van de LEGO Group. Het bedrijf werkt ook met spoed aan het meetbaar verminderen van broeikasgasemissies (GHG) van zijn eigen activiteiten, wat vereist dat het energieverbruik vermindert en de overgang naar hernieuwbare energie versnelt. Voorbeelden hiervan zijn het verhogen van de zonnecapaciteit met 16 procent ten opzichte van 2022, met plannen om deze tegen 2026 te verdubbelen. Dit jaar introduceerde het bedrijf ook een jaarlijkse Carbon KPI, die emissies meet in fabrieken, winkels en kantoren om te helpen de vooruitgang op korte termijn te waarborgen.

Carsten Rasmussen, Chief Operations Officer bij de LEGO Group voegt toe: “Duurzaamheid is een licentie om te opereren en een vereiste voor de manier waarop we zakendoen, inclusief de manier waarop we onze leveranciers selecteren. We hebben ideeën en we hebben een pad, maar we kunnen het niet alleen. We hebben al onze geweldige partners nodig om ons te helpen onze duurzaamheidsdoelen te bereiken. Het Supplier Sustainability Programme is gebaseerd op samenwerking en we mogen de kracht van samenwerken om echte, blijvende verandering en een duurzamere toekomst te creëren niet onderschatten.”

Belangrijkste vereisten voor de leveranciers

Het Supplier Sustainability Programme bouwt voort op het Engage-to-Reduce-programma dat de LEGO Group in 2014 lanceerde om leveranciers te helpen milieugegevens te rapporteren en hun koolstof-, water- en bosimpact te verlagen.

Het schetst de belangrijkste vereisten en acties die leveranciers moeten ondernemen, waaronder:

Het verstrekken van specifieke gegevens over de hoeveelheid koolstof die verband houdt met de producten en diensten die de LEGO Group koopt.
Het vragen van leveranciers om doelstellingen op korte termijn die emissiebesparingen laten zien met betrekking tot de productie van deze producten tegen 2026 en verder tegen 2028.
Samenwerken om de acties en initiatieven te identificeren en ontwikkelen die leveranciers moeten ondernemen om de reductiedoelen van de LEGO Group te halen. Dit omvat het verbeteren van de efficiëntie van hun faciliteiten om minder hulpbronnen te gebruiken, waar mogelijk over te schakelen op hernieuwbare energiebronnen of het vinden van minder koolstofintensieve manieren om materialen te transporteren.
Leveranciers moeten vanaf 2024 rapporten delen en dit wordt vanaf nu een jaarlijkse vereiste.

De LEGO Group richt zich op het opbouwen van capaciteiten en zal kennis en leerervaringen delen met leveranciers, in eerste instantie gericht op koolstofboekhouding, om hen te helpen doelstellingen te behalen. Het heeft ook een team van duurzaamheidsexperts waarmee leveranciers indien nodig contact kunnen opnemen.

Het bedrijf introduceerde het nieuwe Supplier Sustainability Programme tijdens een recente Supplier Summit om leveranciers in alle inkoopcategorieën te informeren en betrekken die de grootste bijdrage leveren aan de Scope 3-koolstofemissies.

De LEGO Group blijft met spoed werken aan het verminderen van emissies. Het heeft de uitgaven aan milieu-initiatieven in 2023 met 60 procent verhoogd in vergelijking met 2022, inclusief het doen van aanzienlijke investeringen in duurzame materiaalinnovatie, productietechnologie en de toeleveringsketen.
Retour au blog