Maak kennis net de nieuwe LEGO Ultimate car: de 42127 McLaren P1

Maak kennis net de nieuwe LEGO Ultimate car: de 42127 McLaren P1

De Britse supercarfabrikant McLaren Automotive en de LEGO Group onthullen vandaag hun nieuwste samenwerking ter ere van 's werelds meest baanbrekende hybride hypercar, met de introductie van de LEGO® Technic™ McLaren P1™.



De McLaren P1™ herdefinieerde automotive high-performance als de meest opwindende, meest capabele, meest technologisch geavanceerde en meest dynamisch volbrachte supercar van zijn tijd. De P1™ maakte gebruik van McLarens geavanceerde motorsport-gebaseerde techniek, met baanbrekende vooruitgang op het gebied van gewichtsvermindering, verpakking, hogesnelheidsprestaties, aandrijflijn en aerodynamica.

Gemaakt met de intentie om 'de beste bestuurdersauto ter wereld te zijn op zowel de weg als het circuit', vormden het ontwerp en de technische specificaties van de McLaren P1™ de ideale basis om deze ambitie waar te maken. De opmerkelijke hypercar wordt erkend als een mijlpaal voor zowel McLaren als de ontwikkeling van krachtige hybride voertuigen.

De ongelooflijke techniek en technologie die ten grondslag liggen aan de prestaties, stijl en het functionele ontwerp van de McLaren P1™, maakten het de perfecte uitdaging voor het LEGO Technic-team om het op schaal 1:8 te repliceren.

De geheel nieuwe LEGO Technic-versie op schaal 1:8 werd onthuld als onderdeel van de LEGO Technic Ultimate Car Concept Series en bestaat uit 3.893 elementen. Elke auto heeft een uniek serienummer dat toegang geeft tot speciale content achter de schermen. De auto heeft een 7-versnellingsbak met 2 schakeltrommels, ophanging, V8-zuigermotor, verstelbare achterspoiler en openende dihedrale deuren met geavanceerd mechanisme. Dit alles garandeert een meeslepende bouwervaring van begin tot eind die authentiek is voor de echte McLaren P1™.

Lifestyle image of a woman with long hair sitting by a table with the new LEGO Technic McLaren P1 build infront of her while she is admiring the finished model

Het model is gemaakt door het LEGO Technic-ontwerpteam in nauwe samenwerking met McLaren Automotive en beide teams waren gericht op het implementeren van zoveel mogelijk geavanceerde functionaliteit in het model, als eerbetoon aan zowel de echte P1™ als de technische uitmuntendheid waar McLaren om bekendstaat.

"Het is geweldig om te zien dat zoveel elementen van de originele P1™ tot leven zijn gebracht door het LEGO-team voor de LEGO Technic McLaren P1™. Ik hoop dat deze samenwerking de volgende generatie ontwerpers en ingenieurs inspireert om de grenzen van auto-innovatie te verleggen."
Tobias Sühlmann Chief Design Officer, McLaren Automotive.

"Van het exterieur met aerodynamische vormen tot het interieur en de V8-zuigermotor - de echte McLaren P1™ is een ongelooflijke auto. We wilden deze details zo goed mogelijk vastleggen met ons LEGO Technic-model en we wilden op geen enkele manier compromissen sluiten

"Daarom hebben we aan meerdere variaties van de auto gewerkt om verschillende ontwerpen te testen. We stonden ook voor een enorme uitdaging met de iconische vlinderdeuren, omdat ze een nieuw mechanisme nodig hadden om open te blijven. Het was een geweldige ervaring om de McLaren P1™ opnieuw te maken en ik hoop dat alle supercarliefhebbers klaar zijn om de details en complexiteit van de echte McLaren P1™ in LEGO Technic-vorm te ontdekken.”
Kasper Rene Hansen, ontwerper, LEGO Group




In 1993 ontwierp en bouwde het de legendarische McLaren F1-straatauto. Gebouwd rond een koolstofvezelchassis, vestigde het McLaren's supercar-DNA, gerealiseerd voor de 21e eeuw in 2011 met de introductie van de McLaren 12C - McLaren Automotive's eerste productieauto.

McLaren was de eerste die een hybride hypercar leverde, de McLaren P1™, in 2013. De lancering van de Ultimate Series van voertuigen, P1™ werd gevolgd door de McLaren Senna in 2018 en zijn circuit-only GTR-derivaat volgde een jaar later. In 2019 werd ook de Speedtail hybride hyper-GT geïntroduceerd. Het meest recente Ultimate-model, Elva, is de lichtste McLaren-straatauto ooit.

McLaren's LT-modellen vertegenwoordigen de ultieme uitdrukking van circuitprestaties in serieproductie-supercars. De naam is afgeleid van de 'Longtail'-versie van de F1 GTR, geïntroduceerd in 1997, en werd in 2015 opgenomen in de McLaren Automotive-nomenclatuur met de komst van de McLaren 650S-gebaseerde 675LT-coupé en Spider. In 2018 ging de LT-legende verder met de McLaren 570S-gebaseerde 600LT. Het laatste hoofdstuk in het LT-verhaal werd geschreven in 2020 en 2021, met de introductie van de 765LT-coupé en Spider.

Ook in 2021 onthulde het bedrijf zijn gloednieuwe, krachtige hybride supercar, de McLaren Artura. De Artura is de eerste McLaren die profiteert van de McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA). De MCLA is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in het McLaren Composites Technology Centre in de regio Sheffield in Engeland met behulp van 's werelds eerste processen en zal de geëlektrificeerde toekomst van het merk leiden.

In 2022 kondigde McLaren de Solus GT aan, een eenpersoons, gesloten cockpit raceauto die een futuristisch concept tot leven bracht dat oorspronkelijk was gemaakt voor virtueel gamen.

In 2023 onthulde McLaren zijn lichtste en krachtigste serieproductie supercar, de 750S - een grondige ontwikkeling van de bekroonde 720S supercar. McLaren introduceerde ook de nieuwe GTS, ter vervanging van de McLaren GT.

De McLaren Artura Spider werd begin 2024 onthuld als de eerste high-performance hybride cabriolet van het merk. De introductie was onderdeel van een grote modeljaarupgrade voor de Artura-naamplaat en betekende dat McLaren's serieproductielijn van GTS, nieuwe Artura en 750S binnen 12 maanden van elkaar was geïntroduceerd.

McLaren Automotive kiest er ook voor om samen te werken met gelijkgestemde, toonaangevende bedrijven en organisaties die de grenzen verleggen in hun respectievelijke vakgebieden. Deze omvatten Ashurst, Bowers & Wilkins, Dynisma, Gulf, Monroe, Pirelli, Plan International, Richard Mille en Tumi.

Over McLaren Group:
De McLaren Group is een wereldleider in de productie van supercars met hoge prestaties en elite-motorsport.

De Group werd in 1963 opgericht door coureur, ingenieur en ondernemer Bruce McLaren en bestaat uit McLaren Automotive, dat met de hand lichtgewicht supercars bouwt en ermee racet in wereldwijde series, waaronder het World Endurance Championship; en een meerderheidsbelang in McLaren Racing, dat meedoet aan het Formule 1-wereldkampioenschap, de INDYCAR-serie, Formule E, Extreme E en F1 Academy.

Het hoofdkantoor van de Group is gevestigd in het iconische McLaren Technology Centre in Woking, Surrey, Engeland.

Met een reputatie voor innovatie en technologische uitmuntendheid is McLaren een van de grootste onafhankelijke bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

Een selectie van afbeeldingen met een hoge resolutie die bij dit persbericht horen, is beschikbaar om te downloaden van de McLaren Automotive-mediasite: cars.mclaren.press

Επιστροφή στο ιστολόγιο