LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy-schrijvers onthullen dat Darth Jar Jar geen grap is

LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy-schrijvers onthullen dat Darth Jar Jar geen grap is

De schrijvers achter de aankomende LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy special hebben onthuld waarom Darth Jar Jar geen lachertje is.

Het zal binnenkort een dag worden om nooit te vergeten, wanneer LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy eindelijk uitkomt op Disney+ op 13 september. Enthousiaste fans hebben ernaar uitgekeken om eindelijk de aankomende vierdelige animatiespecial te bekijken sinds de eerste trailer eerder dit jaar uitkwam.

Sindsdien zijn er al drie LEGO Star Wars sets gebaseerd op Rebuild the Galaxy uitgebracht, met 75388 Jedi Bob's Starfighter, 75389 The Dark Falcon en 75393 TIE Fighter & X-Wing Mash-up die verdraaide versies van bestaande schepen en personages bieden.

 

 

Voorafgaand aan de komst van LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy vertelden Benji Samit en Dan Hernandez, de showrunners en schrijvers van de special,  over enkele van hun alternatieve versies van bekende helden en schurken.

"Ik denk dat we een allesomvattend gevoel van zowel LEGO als Star Wars wilden hebben," legde Dan uit, "en dus voelde het voor ons, vooral in het geval van Darth Jar Jar, dat we daadwerkelijk het dramatische leveringssysteem hadden om zijn verhaal te vertellen op een manier die geen grap was."

“Natuurlijk is hij grappig en de memes en theorieën zijn hilarisch, en we vinden dat allemaal geweldig. Maar we zeiden ook, weet je, laten we onszelf echt uitdagen. We kunnen zelfs een beetje eng worden. We kunnen het volkomen logisch maken dat Darth Jar Jar zou bestaan ​​in deze versie van het LEGO Star Wars-universum.”

“Het was hetzelfde met Jedi Bob en zijn diepe geschiedenis. Dus vanaf een vroeg punt zeiden we, laten we proberen om een ​​aantal dingen te verwerken die onverwacht zijn, maar laten we proberen om het op een manier te doen die niet alleen is, ‘oh, ik herken die meme’, maar die daadwerkelijk deel uitmaken van het grotere verhaal dat wordt verkend.”

"Het zou heel makkelijk zijn om dit om te zetten in een heleboel verschillende kleine schetsen van 'wat als...?'-scenario's," voegde Benji toe, "springend tussen een dwaas ding met Ewok-premiejagers en nu is hier een klein dwaas Darth Jar Jar-moment.

Maar ik denk dat het vrij snel oud zou zijn geworden en het was belangrijk voor ons om een ​​sterk, echt Star Wars-verhaal te hebben met driedimensionale personages in het hart ervan. Dan zouden al die andere grappen en grappige dingen in dienst staan ​​van het echte verhaal."

Je kunt alle vier de delen van de aankomende LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy-special bekijken wanneer ze op 13 september op Disney+ verschijnen.

Back to blog