Van goed naar geweldig: de zegen van de Bio-Cup 2024

Van goed naar geweldig: de zegen van de Bio-Cup 2024

De jaarlijkse Bionicle-bouwwedstrijd Bio-Cup is bijna voorbij. De halve finales zijn over een paar dagen afgelopen en dan is het aan de laatste drie deelnemers om te strijden om de eerste plaats. Als je Bio-Cup nog niet kent, het is de grootste LEGO-bouwwedstrijd met meer dan 150 inzendingen die allemaal worden teruggebracht tot één winnaar in een toernooi-achtige wedstrijd.

Elke ronde heeft een uniek thema en duurt twee weken, waarbij bouwers in groepen van drie of vier tegen elkaar strijden om door te gaan naar de volgende ronde. Met geweldige prijzen op het spel, zoals verzegelde sets, op maat gemaakte harsmaskers en geld, is het geen verrassing dat deze wedstrijd het allerbeste in iedereen naar boven haalt. Dit jaar wil ik kijken naar vier bouwers die echt uitblonken in de wedstrijd van dit jaar en, denk ik, een paar mensen verrast hebben met hun geweldige bouwwerken.

Micellanabuilds

Velen van jullie kennen Micellanabuilds waarschijnlijk wel, die een tijdje voornamelijk met alleen System-onderdelen bouwden. Maar de afgelopen jaren is hij zich gaan richten op het creëren van personages, maar dan weer vooral met System-onderdelen. Voor de Bio-Cup van dit jaar liet hij echt zijn vaardigheden zien, door de eerste plaats te behalen in de voorronde en het helemaal tot Ronde 2 te schoppen met een aantal geweldige builds.

We beginnen met het bekijken van zijn voorlopige build, die als eerste eindigde van de meer dan 150 builds. Dit is de perfecte mix van constructie en System-onderdelen voor een geweldig personage. Tussen de blije emotie die door het gezicht wordt overgebracht en de pose van de ledematen, creëert het een zeer geliefd personage met veel leven. Dit, gecombineerd met geweldige NPU zoals kikkers als kaak en minifiguurkatana's als oren, tilde deze build naar het volgende niveau.

Als we kijken naar zijn eerste ronde build, is het weer een personage met een geweldige thematiek en zoveel prachtige kleine details. Het is heel duidelijk waar Bianca, de Springstress, haar naam vandaan haalt. De veer kronkelt om haar laarzen, super krullend haar gemaakt van flex tube en de geribbelde slangtextuur helpen allemaal om haar veerkracht te verkopen. We mogen de echte metalen veren die uit LEGO-elementen zijn gehaald, gebruikt rond de taille en in het haar, allemaal mogelijk afkomstig van kleine veerbelaste raketwerpers, niet vergeten. En de grote veren rond de schouders komen van een Technic pull-back motor.

Darknova3529

Voor zover ik kan nagaan was dit Darknova3529's eerste jaar dat hij meedeed aan de Bio-Cup nadat hij ongeveer drie jaar lang personages had gebouwd. Hun voorlopige build stond op de 44e plaats, wat een geweldige plaatsing is, maar met 108 builds die de voorrondes doorstaan, zit hij net boven het midden van de groep. Ronde 1 en 2 is waar Darknova echt schitterde.

Op het eerste gezicht ziet deze build er geweldig uit: het is een variant op het rapnummer van Piraka met een grote Piraka die het zingt. Niet alleen is de schaal indrukwekkend voor twee weken bouwen, maar hij is ook gemotoriseerd! Je kunt de build in actie zien op hun Flickr en het is een lust voor het oog. Niet alleen de mond beweegt, maar ook het hele hoofd en de muzieknoten op de achtergrond. Als dat niet de belichaming is van een op geluid gebaseerde build, weet ik het ook niet meer

Om door te gaan met het geluidsthema, creëerde Darknova voor ronde 2 een oude bard die een prachtig deuntje voor ons speelde. Deze is niet gemotoriseerd, maar heeft zoveel andere leuke aspecten. Het gezicht springt er voor mij uit, met behulp van het Chima-bontstuk om een ​​neusvorm te creëren en de kleine weerhaken voor wat bossige wenkbrauwen zonder dat er daadwerkelijk ogen hoeven te worden gemaakt. Alle muzieknoten voegen dat extra beetje leven toe dat de bouw nodig had om over te brengen via een enkele foto.

LegoJoey

Joey is een andere bouwer die velen van jullie waarschijnlijk kennen, en dit was ook zijn eerste jaar dat hij meedeed aan de Bio-Cup—en hij stelde niet teleur!. Als meestermodelbouwer bij LEGOLAND heeft hij veel ervaring met bouwen, maar wederom vooral met systeemonderdelen. Soms verdiepte hij zich in mech-bouwwerken, dit jaar dook hij met kop en schouders in de constructiebouw voor de Bio-Cup. Zijn voorlopige bouwwerk stond op de 5e plaats, wat een geweldige prestatie is voor een eerste deelname, en hij bleef geweldige bouwwerken maken tot en met ronde 2.

Zijn voorlopige bouwwerk is een frisse kijk op het thema, een mix van Xenomorph en een kreeft van alle dingen. De rommelige textuur van Bionicle-stukken werkt hier heel goed om de textuur van echte kreeften te evenaren. De subtiele kleurmenging, aandacht voor textuurcoherentie en perfecte mix van kreeftanatomie en iconische Xenomorph-onderdelen culmineren allemaal in een showstopper-bouwwerk. (Ook de rubberen citroen is de perfecte aanvulling op het bouwwerk!)

Voor ronde 1 bouwde Joey een ander model dat twee ogenschijnlijk ongerelateerde dingen combineerde. Een kever en een gravitron: nog een heel unieke kijk op een heel uitdagend thema. Ik weet niet zeker wat het was met deze Bio-Cup, maar we kregen niet één, maar twee geweldige modellen die gemotoriseerd zijn. Ja, dat klopt, de gravitron draait echt! Je kunt het in actie zien op zijn Flickr. Daarnaast heeft deze build ook een geweldige kleur- en textuurcohesie, en schattige kleine Bionicle-jongens.

Legonerdphotos

Legonerd bouwde, net als de anderen, voornamelijk figuren met System-onderdelen. Dit jaar besloten ze echter om te verschijnen en te pronken in Bio-Cup. Van de vier bouwers in dit artikel zijn zij de enigen die nog in Ronde 3 meededen op het moment dat dit werd gepubliceerd. In de voorrondes stond Legonerd op de 47e plaats, maar dat zette hen er alleen maar toe aan om te blijven verbeteren naarmate de competitie vorderde.

World Eater is een veiligere kijk op het ruimtethema voor de voorronde, maar een zeer goed uitgevoerde. Het gevoel van schaal dat wordt gecreëerd met de wereldbol en microsatelliet zijn perfecte toevoegingen om deze bouw tot leven te brengen. De beweging die wordt weergegeven door de staart en tong zorgt ervoor dat het wezen er erg hongerig uitziet naar zijn volgende maaltijd.

Επιστροφή στο ιστολόγιο