Meteorietstof gebruikt om ruimte-‘LEGO’-stenen te creëren

Meteorietstof gebruikt om ruimte-‘LEGO’-stenen te creëren

Je hebt misschien gemerkt dat dit jaar vol zat met LEGO® Space-gerelateerde goodies. Nu heeft de viering van LEGO Space een heel nieuw sterrenstelsel bereikt. De European Space Agency is geïnspireerd door de bescheiden LEGO-steen om materialen te creëren die gebruikt kunnen worden om structuren op de maan te creëren. De ESA heeft ook verschillende LEGO Space Bricks gemaakt, die het stof van een 4,5 miljard jaar oude meteoriet bevatten! Die stenen zullen wereldwijd in geselecteerde LEGO Stores te zien zijn. Lees hieronder meer over dit erg coole experiment.


RUIMTESTENEN: Hoe LEGO®-stenen wetenschappers helpen bij het bouwen van schuilplaatsen voor astronauten op de maan

Geïnspireerd door het LEGO®-systeem in het spel hebben wetenschappers van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) het stof van een 4,5 miljard jaar oude meteoriet gebruikt om stenen in 3D te printen, vergelijkbaar met LEGO-stenen, om zo te helpen bij het ontwerpen van schuilplaatsen voor astronauten op de maan.

De ESA Space Bricks hebben het ESA-team geholpen te onderzoeken hoe gebouwen gemaakt kunnen worden met materialen die in de ruimte te vinden zijn



Een selectie van deze stenen zal nu te zien zijn in geselecteerde LEGO Retail-winkels en LEGO House van 24 juni tot 20 september 2024

18 juni 2024, Billund: Wetenschappers van de European Space Agency (ESA) hebben hun liefde voor LEGO-stenen gebruikt bij het ontwerpen van lanceerplatforms en schuilplaatsen voor astronauten die de maan bezoeken, als onderdeel van het Artemis-programma. Om te testen of ruimtematerialen gebruikt konden worden om structuren te creëren, heeft het team vergelijkbare LEGO-stenen in 3D geprint met meteorietstof om te zien of ze nog steeds gebruikt konden worden als bouwsteen op kleinschalige versies van structuren.

De resulterende ESA Space Bricks zullen nu te zien zijn in geselecteerde LEGO Stores in de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Australië, plus het LEGO House in Billund, Denemarken, om de bouwers van morgen te inspireren over hoe LEGO-stenen bouwen kan helpen om buitenaardse problemen op te lossen.

De echte structuren zullen op de maan worden gebouwd, met materialen die daar te vinden zijn, maar ze moesten eerst begrijpen of een ruimtemateriaal zelfs tot bouwstenen kon worden gemaakt en ze moesten dit op kleine schaal doen. Het ruimtemateriaal op de maan is regoliet, maar er is slechts een heel klein monster beschikbaar op aarde, verzameld tijdens de Apollo-missie. Dus wendde het team zich tot een ander, heel vergelijkbaar ruimtemateriaal - meteorieten, die ze tot stof vermalen en mengden met een kleine hoeveelheid polylactide en regolietsimulant en dit gebruikten om stenen te 3D-printen die vergelijkbaar waren met LEGO-stenen - om de ESA Space Bricks te maken. De meteoriet die ze gebruikten is ongeveer 4,5 miljard jaar oud en werd oorspronkelijk ontdekt in Noordwest-Afrika in 2000 en wordt technisch gezien geclassificeerd als een L3-6. Het is een gebroken gesteente waarin zich veel verschillende elementen bevinden, zoals grote metaalkorrels, insluitsels, chondrulen en andere elementen van steenmeteoriet.


Over het project zei ESA Science Officer Aidan Cowley: "Onze teams werken aan de toekomst van de ruimtevaart en halen inspiratie uit niet alleen wat er boven ons is, maar ook uit wat we op aarde kunnen vinden. Niemand heeft ooit een structuur op de maan gebouwd, dus we moeten niet alleen bedenken hoe we ze bouwen, maar ook waaruit we ze bouwen, omdat we geen materialen mee kunnen nemen. Mijn team en ik zijn dol op creatieve constructies en hadden het idee om te onderzoeken of ruimtestof kon worden gevormd tot een steen die lijkt op een LEGO-steen, zodat we verschillende bouwtechnieken konden testen. Het resultaat is verbluffend en hoewel de stenen er misschien wat ruwer uitzien dan normaal, is het belangrijk dat de koppelingskracht nog steeds werkt, waardoor we met onze ontwerpen kunnen spelen en deze kunnen testen.


Daniel Meehan, Creative Lead bij The LEGO Group, merkt op dat LEGO-stenen ook buiten creatief spel een impact op de echte wereld kunnen hebben en zegt: "We ontdekten onlangs dat de ruimte een gebied van grote nieuwsgierigheid blijft, met 87% van de kinderen van Generatie Alpha die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van nieuwe planeten, sterren en sterrenstelsels. Met het ESA-team dat het LEGO System-in-Play gebruikt om ruimtereizen te bevorderen, laat het kinderen zien dat de hemel echt de limiet is als het gaat om LEGO-stenen bouwen en we hopen dat het kinderen aanmoedigt om hun eigen ruimteshellingen te bouwen!"


Na het belangrijke onderdeel in de ontwikkeling van potentiële toekomstige infrastructuur op de maan, zullen 15 ESA Space Bricks worden tentoongesteld in geselecteerde LEGO Stores wereldwijd om kinderen aan te moedigen meer te weten te komen over ruimtereizen en geïnspireerd te raken om hun eigen maanschuilplaatsen te bouwen. De ESA Space Bricks zullen worden tentoongesteld in geselecteerde LEGO Stores in de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Australië, plus het LEGO House in Billund, Denemarken van 24 juni tot 20 september.

Ga naar www.LEGO.com/Space voor meer informatie over de ESA Space Bricks en om het opwindende assortiment LEGO Space-sets te bekijken.

Locations for the ESA Space Bricks displays:

USA:

The LEGO Store, Mall of America, Bloomington, Minnesota
The LEGO Store, Disney Springs, Florida
The LEGO Store, Water Tower Place, Chicago
The LEGO Store, Disneyland Resort, California
The LEGO Store, 5th Avenue, New York

Canada:

The LEGO Store, West Edmonton

UK:

The LEGO Store, Leicester Square, London

Germany:

The LEGO Store, München Zentrum
The LEGO Store, Cologne

Denmark:

The LEGO Store, Copenhagen
LEGO House, Billund

Spain:

The LEGO Store, Barcelona

France:

The LEGO Store, Paris

Netherlands:

The LEGO Store, Amsterdam

Australia:

The LEGO Store, Pitt Street Mall, Sydney

Επιστροφή στο ιστολόγιο