LEGO ASTERIX & OBELIX | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO ASTERIX & OBELIX

De Romeinen bezetten heel Gallië. Heel Gallië? Nee! Een dorp bevolkt door onverzettelijke Galliërs blijft zich verzetten tegen de indringer, dus slaagden ze erin om ook in de LEGO Ideas Review te belanden.

Dit project is gebaseerd op de stripreeks van René Goscinny en Albert Uderzo. Mijn eerste Asterix The Gaul-project vond zijn oorsprong in hun volgende boeken: Astérix le Gaulois (1961) en Le Combat des Chefs (1963) en op de filmaanpassingen Astérix contra Caesar (1986) en Astérix & Obélix contre César (1999). Maar uiteindelijk heb ik me laten inspireren door alle stripboeken en films ... het goede nieuws is dat er in 2023 een nieuwe film uitkomt: Astérix & Obélix et L'Empire du Milieu en een nieuw stripalbum (gebaseerd op de film )! In 2024 komt er een nieuwe animatieserie van Asterix en Obelix, dus heb ik de titel van het project gewijzigd van Asterix de Galliër in Asterix & Obelix! Want ze zijn elkaars beste vrienden en de een kan niet zonder de ander!


Van kinds af aan ben ik fan van Lego en van Asterix & Obelix. Dus één en één is twee! Hier is een combinatie van mijn beide favorieten: Lego Asterix & Obelix! Om deze droom waar te maken, vragen we 10.000 supporters om naar voren te komen. Dit project is mogelijk gemaakt door het ongelooflijke werk van Rolf Smit (fotoontwerp), Peter de Smet (printontwerp voor enkele minifiguren) en Péter Szalay (printontwerp voor de nieuwe Idéfix). Hier volgt een beschrijving van het Asterix & Obelix Lego Ideas-project.

Verhaal

Een Romeinse spion Bondus wordt naar het bos nabij het dorp Asterix en Obelix gestuurd. De soldaat moet de druïde Panoramix vangen. Omdat het drankje van de druïde de Galliërs onzichtbaar maakt. De oude en wijze Panoramix gaat vaak het bos in om wat ingrediënten voor de toverdrank te zoeken. Hij is vooral geïnteresseerd in het vinden van maretak. Kun jij Asterix en Obelix helpen om te voorkomen dat Panoramix gevangen wordt genomen?

LEGO ASTERIX & OBELIX LEGO ASTERIX & OBELIX

Het verhaal spelen

De Romeinse spion Bondus (bekend van Asterix & The Big Fight) kan stilletjes wachten in een boomstam dicht bij de boom waar de druïde Panoramix gewoonlijk zijn maretak zoekt. Kun jij Panoramix helpen met zijn gouden sikkel om dit zeer belangrijke ingrediënt voor de toverdrank te bemachtigen?

Als de Romeinse spion met behulp van de Gallische slechterik Xynix erin slaagt Panoramix te veroveren, moet Asterix naar het Romeinse kamp Petibonum. Om daar stiekem binnen te komen kan hij de hulp gebruiken van de vriendelijke ossenhandelaar (le marchand du boeuf uit de eerste strip: Asterix de Galliër). Het is mogelijk om onze Gallische held Asterix te verstoppen in de bundel hooi die de koopman op zijn kar draagt.

Obelix kan een menhir leveren aan iedereen die er een heeft besteld. Ik heb het mogelijk gemaakt om een menhir op zijn bouwbare lichaam te bevestigen. Er zijn ook alternatieve, normale benen voor Obelix om hem te laten zitten of om hem te laten poseren. Hij mag vergezeld worden door zijn hond: Idéfix. Of Idéfix gaat samen met Obelix op jacht naar een wild zwijn vlakbij de hunebed (steen op boom). Het wilde zwijn is een klein bouwbaar dier. Trouwens, Idéfix kan gemakkelijk afgeleid worden als hij met Obelix over de brug naar huis gaat, omdat er een interessante kikker naar hem kijkt vanaf het beekje dat door het dorp stroomt.

Asterix kan zijn beste vriend Obelix, Panoramix, Idéfix en andere Gallische vrienden bij hem thuis uitnodigen om geroosterd wild zwijn met stokbrood en croissant als bijgerechten te eten (kleine knipoog naar het land van Asterix' oorsprong: Frankrijk). U kunt het vuur in de schoorsteen aansteken. Vergeet niet af en toe aan het spit te draaien om de volgende maaltijd van Obelix klaar te maken! Laat zeker een botje of meer over voor Idéfix! De Galliërs kunnen ook buiten eten. Men kan de tafel en de stoelen uit de hut halen en voor het gazon plaatsen. Het is ook mogelijk om het everzwijn te braden boven een vreugdevuur dat ook aangestoken kan worden.

Kijk bij het betreden van de hut naar rechts en je ziet een houten dienblad met wat leuke spullen die doen denken aan Asterix' reizen naar Egypte en Rome.

Panoramix kan zijn toverdrankje in huis bereiden, in de open haard onder de schoorsteen. Hij kan zijn toverdrank daar aan Asterix schenken of hij kan het buiten ook aan andere Galliërs schenken. Maar onthoud: Obelix mag er niets van hebben, want toen hij een baby was, viel hij in de ketel vol toverdrank! Hij zal hoogstwaarschijnlijk in de rij gaan staan en het toch proberen te krijgen...

Asterix, Obelix en Idéfix kunnen ook een Romeinse patrouille in het bos tegenkomen. Het betekent maar één ding! Ils sont fous des Romains! Rare jongens die Romeinen! Er komt een gevecht en Obelix kan hun helmen als souvenir ophalen.

Basisidee
De hut van Asterix en de hut van Obelix zijn de hoofdconstructies van dit setidee. Deze hutten zijn gebaseerd op de ontwerpen van wijlen Albert Uderzo. De hut van Asterix was aanwezig vanaf het begin van zijn grote avonturen, maar het huis van Obelix verscheen laat in de stripreeks. Beide huizen worden begeleid door enkele decorstukken om de omgeving van de gebouwen compleet te maken. Deze kleinere builds voegen meer natuur en kleur toe aan dit productidee. Het ademt de sfeer van de Gallische wereld die Goscinny en Uderzo hebben gecreëerd. Alle builds bij elkaar geeft de Lego-fan een stukje van een wereld van Asterix in zijn of haar eigen huis. 

 

  LEGO ASTERIX & OBELIX LEGO ASTERIX & OBELIX LEGO ASTERIX & OBELIX LEGO ASTERIX & OBELIX   LEGO ASTERIX & OBELIX LEGO ASTERIX & OBELIX

Basisidee
De hut van Asterix en de hut van Obelix zijn de hoofdconstructies van dit setidee. Deze hutten zijn gebaseerd op de ontwerpen van wijlen Albert Uderzo. De hut van Asterix was aanwezig vanaf het begin van zijn grote avonturen, maar het huis van Obelix verscheen laat in de stripreeks. Beide huizen worden begeleid door enkele decorstukken om de omgeving van de gebouwen compleet te maken. Deze kleinere builds voegen meer natuur en kleur toe aan dit productidee. Het ademt de sfeer van de Gallische wereld die Goscinny en Uderzo hebben gecreëerd. Alle builds bij elkaar geeft de Lego-fan een stukje van een wereld van Asterix in zijn of haar eigen huis.

Om meer ruimte te krijgen om met de minifiguren in de hutten te spelen, heb ik de hut uit twee delen gemaakt. De hut van Asterix heeft een voorpaneel, een achterpaneel en een binnen- of schoorsteenpaneel. Men zou het voor- en achterpaneel tegen elkaar kunnen leggen om het huis af te sluiten voor weergavedoeleinden of men zou het achterpaneel kunnen wegschuiven en het schoorsteenpaneel achter het voorpaneel kunnen schuiven voor speeldoeleinden. De hut van Obelix bestaat uit twee delen, de voor- en achterkant en die kunnen met een technische pin aan elkaar geklikt worden.

Verder zijn er een eik en een hunebed van Panoramix, een hooikar van de koopman met schuilplaats, een kleine poel met een kleine waterval en een brug met een interessante schat die toebehoort aan Assurancetourix, de bard, en het vreugdevuur om te dienen de toverdrank of voor het braden van een wild zwijn.

Minifiguren

Voor een set als deze zijn in ieder geval Asterix, Obelix, Panoramix (zijn oorspronkelijke 'Franse' naam, de Engelse versie is 'Getafix'), de ossenhandelaar, de visboer Ordalfabetix, Xynix de waarzegger en de spion Bondus, de iconische Romeinse legionair in een boomstam.

Sta jij achter onze Gallische helden Asterix & Obelix?

Dit Lego-idee is nog steeds een idee en er zijn 10.000 supporters nodig om van dit idee een echte Lego Asterix & Obelix-set te maken. Het zou een must have zijn voor iedereen die van Asterix en Obelix houdt: voor degenen die fan zijn sinds de jaren 60 en voor een hele nieuwe generatie fans! Voor kinderen zou het een geweldige set zijn om te bouwen en om mee te spelen. Laat hun fantasie de vrije loop, genoeg verhalen om te bedenken! Asterix & Obelix zijn over de hele wereld bekend. De strips zijn vertaald in meer dan 100 talen! Als de nieuwe film uitkomt in 2023 en de animatieserie in 2024, weet ik zeker dat ook iedere Lego-fan wel een Lego Asterix & Obelix-set wil hebben. Dus als je denkt: Ja! Dit zou een nieuw LEGO IDEAS-product moeten worden, neem alsjeblieft je toverdrank in en druk op de ondersteuningsknop! En laat zoveel mogelijk helmen... reacties achter!

 

Wist je dat Playmobil al Astrerix en Obelix sets heeft?

Regresar al blog