Nieuwe afleveringen Dreamzzz op komst

Nieuwe afleveringen Dreamzzz op komst

Nieuwe afleveringen van de LEGO® DREAMZzz-serie worden later deze week uitgebracht en ter afsluiting van de tweede serie onthult een nieuw onderzoek hoe dromen het spel kunnen beïnvloeden. Alle LEGO DREAMZzz-sets zijn geïnspireerd op het droomrijk en in het echte leven speelt slaap een belangrijke rol bij het spel. Naast nieuwe afleveringen van de LEGO DREAMZzz-animatieserie kunnen LEGO-fans in Australië de grootste gecertificeerde LEGO-winkel ter wereld bezoeken en het Night Bureau Adventure-evenement meemaken. Lees hieronder meer.

De LEGO Groep onthult hoe kinderen hun weg naar fantastische avonturen in hun slaap kunnen 'dromen'

Ter voorbereiding op de tweede reeks LEGO® DREAMZzz™ Seizoen Twee afleveringen, die wereldwijd vanaf 30 augustus worden uitgerold, heeft de LEGO Groep een missie om alle kinderen te helpen hun dromen te sturen – of “droomcreatie” – net als de personages in de serie
Nieuw wereldwijd onderzoek toont aan dat slechts 1 op de 3 kinderen “droomcreatie” beoefent tijdens het slapen

Billund, Denmark, 2 September 2024: In de aanloop naar de laatste 10 afleveringen van LEGO® DREAMZzz™ Night of the Never Witch, onthult een nieuw onderzoek dat kinderen kunnen leren hoe ze hun dromen kunnen sturen en veranderen, vergelijkbaar met de personages in de serie. Nu heeft de LEGO Group een missie om ouders en verzorgers te leren hoe ze hun kinderen kunnen helpen de echte wereldvaardigheden te ontwikkelen en te versterken die nodig zijn om hun dromen te kunnen sturen - of zoals het in de serie wordt genoemd, "droomkunst".

Het vermogen om te dromen is een concept uit de LEGO DREAMZzz-show, waarbij de personages de mogelijkheid hebben om verschillende objecten of scenario's te vormen en te veranderen met behulp van hun creativiteit. In het eerste deel van seizoen twee leerden de middelbareschoolvrienden die droomjagers werden, hoe ze hun krachten van dromen creëren konden benutten in de R.E.M.-proeven door verschillende items te vormen om hun tegenstanders te verslaan, waardoor ze een stap dichter bij het opnemen tegen de Never Witch en het verdedigen van de droomwereld kwamen.

Net als de personages uit de serie – Mateo, Izzie, Cooper, Logan en Zoey – die hun dromencreatievaardigheden gebruiken om de droomwereld te beschermen, kunnen kinderen ook hun dromen sturen en controleren. Een nieuw wereldwijd onderzoek van de LEGO Group ontdekte echter dat slechts ongeveer de helft (57%) van de kinderen van 6 tot 12 jaar zich bewust is van hun eigen vaardigheden.

Van degenen die hun 'dromencreatie'-krachten gebruiken, zei 41% van de kinderen dat ze hun droom bewust kunnen veranderen wanneer deze verandert in iets waar ze bang voor zijn en 38% stuurt hun droom als ze gewoon niet blij zijn met wat ze dromen.

Nu het onderzoek ontdekt dat slechts 1 op de 3 kinderen 'dromencreatie' beoefent in hun slaap, heeft de LEGO Group een missie om kinderen en ouders te leren wat 'dromencreatie' is en hoe ze hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Droompsycholoog Ian Wallace, die meer dan 400.000 dromen heeft geanalyseerd in zijn 30 jaar durende onderzoek, legt uit dat kinderen hun dromen kunnen sturen door gebruik te maken van een overvloed aan vaardigheden die ze in de echte wereld hebben ontwikkeld. Dit kan worden gedaan door meer gebruik te maken van hun creativiteit en zelfvertrouwen, met name via drie methoden: Dream Play, Imaginal Play en Active Play.

  • De eerste methode, Dream Play, houdt in dat je een beeld uit een droom onderzoekt en analyseert, bij voorkeur terwijl het kind wakker is. Dit doe je door de droom opnieuw te verbeelden in verschillende scenario's. Als het kind dit doet, zal het zich realiseren dat het macht heeft over de beelden die het in zijn geest creëert en verschillende manieren kan verkennen om te voelen over die beelden.
  • Imaginal Play richt zich op het kind dat speelt met een herinnerd beeld uit een droom nadat ze wakker zijn geworden. Als ouder kun je het kind aanmoedigen om zich verschillende aspecten van een scène in hun droom voor te stellen, zoals de omgeving, bewoners en mogelijke elementen erin.
  • Tot slot gaat Active Play nog een stap verder door het kind uit te nodigen om beelden uit hun dromen te reconstrueren en uit te voeren, waarbij creativiteit wordt gebruikt om vergelijkingen en gelijkenissen te bouwen door middel van rollenspel. Deze praktische aanpak verdiept emotionele verbindingen en versterkt hun verbeeldingskracht, wat kinderen laat zien hoe hun creativiteit hun dromen kan leiden naar wat ze maar willen.

Volgens Ian versterken deze methoden de creativiteit en het zelfvertrouwen van kinderen door hen aan te moedigen om te experimenteren, spelen en ontdekken met behulp van hun verbeelding. Op hun beurt kunnen deze vaardigheden in het echte leven onbewust worden toegepast tijdens het slapen om het kind te helpen hun droom te begeleiden of te veranderen.

Door Ians jarenlange onderzoek heeft hij ontdekt dat het vermogen om te "dromen knutselen" dromen niet alleen spannender en leuker maakt, maar ook een hele reeks andere voordelen in het echte leven heeft voor kinderen. Tijdens het slapen stelt de verbeelding van een kind hen in staat om hun probleemoplossend vermogen te ontwikkelen, hun innerlijke gedachten en gevoelens te verkennen, wat een sterker gevoel van eigen identiteit en emotionele veerkracht opbouwt, en zelfs hun hersengezondheid verbetert door hun complexe cognitieve vaardigheden te verbeteren(2).

Cerim Manovi, Creative Director for LEGO DREAMZzz franchise, zei: "Terwijl we de laatste afleveringen van LEGO DREAMZzz Seizoen Twee Night of the Never Witch uitbrengen, is het nog steeds onze missie om kinderen en gezinnen te inspireren over hoe ze de creativiteit en verbeelding van "droomcreatie" in hun dagelijkse leven en in hun speeltijd kunnen brengen. Bij de LEGO Group vieren we dromen als de geweldige en tastbare speeltuin voor kinderen om vrij te verkennen en getuige te zijn van hun creatieve krachten, dus laten we van bedtijd een avontuur vol mogelijkheden maken!".

Dus, wat knutselen kinderen in hun dromen? Als onderdeel van het onderzoek van de LEGO Group naar kinderdromen, werden de top tien meest voorkomende dingen gevonden waar kinderen wereldwijd over dromen:

  • Vrienden (67%)
  • Familieleden (61%)
  • School (61%)
  • Ouders/verzorgers (58%)
  • Thuis (57%)
  • Huisdieren (56%)
  • Speelgoed (56%)
  • Een spel spelen (50%)
  • Een park of speeltuin (48%)
  • Monsters (46%)

De LEGO DREAMZzz-serie werd voor het eerst gelanceerd in mei vorig jaar. De show volgt de avonturen van een groep middelbareschoolvrienden die ontdekken dat de droomwereld een echte plek is. Samen leert de crew hoe ze hun droomcreatievaardigheden kunnen gebruiken om de droomwereld te verdedigen tegen chaos veroorzaakt door de Nightmare King en, meest recent, de Never Witch.

Ter voorbereiding op dit laatste seizoen onthulde de LEGO Group eerder dit jaar ook negen nieuwe LEGO DREAMZzz-sets: Zoey's Cat Motorcycle, Logan the Mighty Panda, Cooper's Robot Dinosaur C-Rex, Zoey's Dream Jet Pack Booster, Mateo en Z-Blob the Knight Battle Mech, The Never Witch's Midnight Raven, Izzie's Dream Animals, The Never Witch's Nightmare Creatures en Castle Nocturnia. Geïnspireerd door droomcreatie in de show, heeft elk product twee of drie bouwopties en een verhaalgeleide bouwinstructie om jonge dromers aan te moedigen hun bouwwerk te veranderen naarmate ze het verhaal veranderen, en zo droomcreatie in het echte leven te creëren...

De nieuwste aflevering van Seizoen Twee (Deel Twee) afleveringen is vanaf 6 september te bekijken via LEGO YouTube, LEGO.com en streamingplatforms. Seizoen Eén en de eerste 10 afleveringen van Seizoen Twee (Deel Eén) zijn nu beschikbaar op LEGO YouTube.

Om de nieuwe producten en content te markeren, organiseert de LEGO Group op 8 september een Night Bureau Adventure-evenement in de Pit Street Mall-winkel in Sydney. De grootste LEGO-winkel wordt voor één dag omgetoverd tot een betoverende droomwereld, waar bezoekers de kans krijgen om hun favoriete LEGO DREAMZzz-dromenjager, Mateo, te ontmoeten in zijn allereerste livechat en persconferentie. Met de steun van Cerim Manovi krijgen kinderen de kans om hun 'droomcreatie'-vaardigheden te ontwikkelen, hun creatieve superkrachten te tonen en deel te nemen aan superleuke LEGO-bouwuitdagingen.

Meer informatie vind je hier

Regresar al blog