Blijft de LEGO 21350 Jaws boot drijven?

Blijft de LEGO 21350 Jaws boot drijven?

Duh-nuh. Duh-nuh. Duh-NUH!

SOURCE: LEGO

Jaws (1975) herdefinieerde de mogelijkheden van film. Het legde de basis voor zomerblockbusters voor de komende decennia en vestigde Steven Spielberg als een gevierd regisseur. Kan de nieuwste Ideas-set hetzelfde betekenen voor LEGO? De 21350 Jaws-set is leuk, boeiend en gedetailleerd, met een scala aan inventieve technieken en onderdelen, inclusief een nieuw Mixel-scharnierelement.

Bij 2TTOYS streven we ernaar om verder te gaan dan een standaardrecensie wanneer LEGO Group een set introduceert. Dit kan variëren van het inwinnen van deskundige meningen, het aanpassen van sets om ze te verbeteren, tot het uitproberen van heerlijk bizarre ideeën. Dus vroeg ik mijn kinderen wat volgens hen het interessantste was om te doen met de Jaws-set. Mijn oudste antwoordde: "Het is een boot, nietwaar? Kan hij drijven? Zou je hem kunnen laten drijven?"


Kan ik het laten drijven?

"Kan ik het laten drijven? Ik ben niet zeker, jongens, maar we gaan het proberen." Er zijn vast video's en artikelen over hoe je een boot van stenen laat drijven (probeer dat maar eens snel tien keer achter elkaar te zeggen), maar ik wilde niet simpelweg kopiëren wat anderen al gedaan hebben... dus nam ik de sprong. BrickNerd heeft dit eigenlijk een paar jaar terug al onderzocht, dus beschouw dit artikel als een vervolg op onze boeiende reeks, "Will It Float?"

Het bekijken van de Orca-boot uit de Jaws-filmset bleek een aanzienlijke uitdaging te zijn. De boot is kwetsbaar, zeer kwetsbaar, soms tot een frustrerend niveau. Hoewel het een indrukwekkende set is, is het niet echt geschikt voor kinderen om mee te spelen. Ik moest de boeg van de boot meerdere keren opnieuw opbouwen vanwege een bijzonder zwakke verbinding. Er zijn een paar plekken waar ik ballast of luchtzakken kon toevoegen voor drijfvermogen, maar ik wilde de boot niet meer aanpassen dan strikt noodzakelijk was.

Ik wilde geen permanente lijm, waterdichte oplossingen of iets anders gebruiken dat de set blijvend zou veranderen. (Het is per slot van rekening LEGO, en het radicaal aanpassen van echte stukken bewaren we voor een ander artikel op een andere dag.) Daarom bleef er slechts één optie over: betrouwbare houtlijm. Deze smelt het plastic niet zoals secondelijm doet, en ik weet uit ervaring dat het relatief eenvoudig van LEGO te verwijderen is.

In de bouwmarkt vroeg een zeer verwarde heer mij: "Wat wil je laten drijven?" Omdat ik niet zeker wist wat ik nodig had, kon ik niet veel hulp bieden, vooral omdat ik ongeveer duizend kleine scheurtjes in een relatief klein bootje moest repareren. Uiteindelijk vroeg ik: "Heb je schuim? Misschien een soort schuim dat kan drijven?" Hij leidde me naar enkele schuimkernplaten, die ik meenam samen met een zwemnoodle en wat verpakkingstape. Het was tijd om de boot te laten drijven!


Tijd om te testen

STUD-PHEN SPIELBERG MINIFIG VIA BRICKLINK.

Steven Spielberg is geen vreemde voor LEGO; hij heeft zichzelf en zijn films vereeuwigd in de vorm van plastic blokjes. Ik vraag me af wat hij ervan zou vinden als ik een LEGO-replica van zijn iconische schip zou nemen, het in een kinderzwembad zou plaatsen en zou meten hoe lang het duurt voordat het zinkt... (bij BrickNerd nemen we wetenschappelijke nauwkeurigheid serieus). Nu de brandende vraag...

Zal het blijven drijven? Het is een vraag die net zo oud is als de tijd zelf. Ik stel me voor dat onze voorouders primitieve vaartuigen maakten en die over de oeroude wateren stuurden, net zoals mijn kinderen nu doen. Ergens hoopte ik op een beetje filmmagie, dat de boot uit zichzelf zou blijven drijven zonder aanpassingen, maar helaas:

We hanteren de TTS-metriek (Time To Sink) om te beoordelen hoe goed een boot blijft drijven. Zoals u in de afbeelding kunt zien, sloeg de boot uit de set bijna direct om zonder enige wijziging: hij bleef even op zijn kant drijven terwijl de kleine luchtkamers vol water liepen. Echter, omdat Bruce de haai u zou kunnen aanvallen als uw boot kantelt, beschouwen we een gekapseisde boot als "gezonken" voor onze doeleinden.

  • Geen drijflichaam: 1 seconde TTS


Hardcore schuimkern

Vervolgens kwamen er wat knutselprojecten. Met behulp van gewoon foamboard, zoals het soort dat wordt gebruikt voor schoolprojecten, sneed ik een ruwe omtrek van de boot uit en plakte het schip op het board met houtlijm. Ik zette mijn camera aan, hield mijn adem in en legde de boot in het water:

Het viel al snel op zijn kant, de lijm liet los en het schuimbord liet na een paar minuten los.

  • Foam Core Boat Bottom: 2,7 seconden TTS

Omdat ik een hele plaat schuimplaat moest kopen, dacht ik in een poging om waar voor mijn geld te krijgen: "Weet je wat, kan iedereen een LEGO-boot laten drijven? Wat als ik een hele LEGO-set laat drijven!?" Zou dat niet cool zijn?"

Ik tekende een stuk schuim ter grootte van de basis van de hele LEGO Jaws-displayset. Bruce de haai hecht zich vrij goed aan de basis van de display, maar de boot rust gewoon op de basis. Ik deed een testfloat van alleen de basis:

 

Dames en heren: het drijft! Succes! Op dit punt voelde ik me behoorlijk tevreden met mezelf. Ik zette de boot voorzichtig op de displaystandaard en hield mijn adem in:

Zelfs met wat gewichten aan de andere kant voor het evenwicht, sleept het gewicht van de boot de hele constructie helaas naar beneden.

  • Foam Core Gehele Set Onderkant: 2,2 seconden TTS

Nu weet ik niet zo heel veel over boten, maar ik denk dat veel van hen een kiel of een gewicht in de bodem van de boot hebben die hem stabiel houdt. Ik heb snel iets in elkaar geflanst waarvan ik dacht dat het zou kunnen werken van metaal, verzwaarde Brick Derby-assen, platen en stenen. (Voordat je naar de volgende foto van mijn creatie kijkt, bedenk dan dat ik al zei dat ik niet zo heel veel over boten weet... maar ik denk dat dit behoorlijk accuraat is.)

Zelfs nadat ik de grootte en het gewicht van mijn ‘kiel’ had verdubbeld, bleef het extra gewicht aan de voorkant van de constructie de hele set naar de heldere diepten van het zwembad slepen.

  • Foam Core Complete Set Bodem met Gewichten: 2,4 seconden TTS

Terwijl ik mijn volgende zet overwoog, vroeg mijn zoon wat ik aan het doen was. Ik zei dat ik probeerde de hele set te laten drijven, en hij zei: "Dat is niet cool. Boten zijn cool." Met die wijze wijsheid in mijn oren keerde ik terug naar de kernmissie: boten laten drijven.


Lekker aan het smullen van poolnoodles

Poolnoodles drijven. Mensen die poolnoodles vasthouden drijven. LEGO omhoog gehouden door in plakjes gesneden schijven poolnoodles moeten drijven, toch? Toch?

Helaas bleef de gewichtsverdeling van de boot een probleem. De poolnoodles hebben absoluut het drijfvermogen om het schip te laten drijven — bijna te veel drijfvermogen. Maar zelfs na het proberen van strips in plaats van schijven, het vastplakken ervan en het gebruiken van een ponton-achtig ontwerp, weigerden deze noodles mee te werken.

  • Pool Noodles: 1,8 seconden TTS


Dat is Saran Wrap!

Op dat punt raakte ik behoorlijk gefrustreerd. Ook vroegen mijn kinderen wanneer ik klaar zou zijn met hun zwembad, zodat ze konden spelen. Het was 35 graden. De druk was hoog!

Mijn laatste idee was om een ​​soort omhulsel van tape te maken dat in feite de buitenkant van de lekkende bakstenen romp waterdicht zou maken. Ik bedekte de boot eerst met plasticfolie om de stenen te beschermen tegen eventuele plakkerige resten die de tape zou kunnen achterlaten. Terwijl ik deze plasticfolie strak om de buitenkant van de boot wikkelde, legde ik hem, puur uit nieuwsgierigheid, voorzichtig in het zwembad en wachtte tot hij zonk:

Wacht, wat is dit!? In plaats van te zinken, dreef ze! Het was een "Jaws-dropper." Ik hoefde de tape er niet eens op te plakken. Ze dreef een volle vijf minuten voordat ik haar eruit haalde. Ik stond daar maar een beetje verbijsterd dat de simpelste techniek de beste was - het enige dat nodig was, was een beetje plastische chirurgie.

 

Regresar al blog