DA-DUM, DA-DUM, DA-DUM...Het is tijd om weer het water in te gaan met de nieuwe LEGO Ideas JAWS-set

DA-DUM, DA-DUM, DA-DUM...Het is tijd om weer het water in te gaan met de nieuwe LEGO Ideas JAWS-set

Nieuwe LEGO-set van 1497 onderdelen gebaseerd op de zomerblockbuster JAWS uit 1975 is ontworpen door een LEGO-fan en bevat personages Martin Brody, Matt Hooper en Sam Quint als minifiguren aan boord van de Orca-boot – plus de haai.

Om de lancering te vieren, heeft de LEGO Group "JAWS…in a
Jiffy" gemaakt, een 90 seconden durende LEGO-steenhervertelling van de iconische film.

Bekijk hier De allereerste "brick-buster"-minifilm wordt uitgebracht op 4 juli
als eerbetoon aan de oorspronkelijke bioscoopreleasedatum en bevat
een verrassende LEGO-minifiguurcameo


4 juli 2024: Vandaag onthult de LEGO Group de LEGO® Ideas JAWS-set, een van stenen gebouwd diorama ter herdenking van de beruchte kaskraker "JAWS" uit 1975 van Universal Pictures en Amblin Entertainment. Om de lancering te vieren, heeft de LEGO Group, in samenwerking met Universal Products & Experiences, de allereerste zomerse "brick-buster" minifilm gemaakt, "JAWS...in a Jiffy", een speelse reconstructie van deze iconische zomerse blockbusterfilm - verteld in slechts 90 seconden. De film bevat alle favoriete scènes, plus een verrassende onthulling van een minifiguur aan het einde, met de bekroonde regisseur Steven Spielberg achter het klapbord. Fans kunnen de film hier bekijken.

De LEGO Ideas JAWS set is een zorgvuldig ontworpen reconstructie van een van de beroemdste scènes uit de film, waardoor fans de spanning en opwinding van Spielbergs meesterwerk in de vorm van een steen opnieuw kunnen beleven. Oorspronkelijk bedacht door LEGO-fan Johnny Campbell, via het LEGO Ideas communityplatform, legt de set van 1497 onderdelen belangrijke elementen en personages uit de film vast in LEGO minifiguurvorm - waaronder politiechef Martin Brody, mariene bioloog Matt Hooper en zeiler Sam Quint. De set bevat ook de iconische Orca-boot, met een gedetailleerde cabine met een afneembaar dak, een verstelbare giek en tuigage, plus veel herkenbare accessoires, zoals een revolver, kompas, hengel, harpoen, speer en de gele vaten die cruciaal waren voor het verhaal van de film.

De set kan op een stenen zeewaterbasis worden geplaatst met het JAWS LEGO-haaienmodel dat de Orca-boot aanvalt. Ook is er een bedrukte tegel met de beroemde zin van Chief Brody ("You're gonna need a bigger boat") aan de basis bevestigd om dit nostalgische en speelse middelpunt compleet te maken. Als alternatief kan de Shark los van de boot worden tentoongesteld, op een eigen standaard.

Fandesigner Johnny Campbell vertelt over zijn aanpak van het ontwerp voor de set: "JAWS is mijn favoriete film aller tijden, dus ik wilde hem echt namaken met LEGO-stenen. LEGO-bouwen is altijd een onderdeel van mijn leven geweest, in welke vorm dan ook, maar om alle fijne details vast te leggen, heb ik JAWS stilgezet terwijl ik keek, zodat ik een glimp kon opvangen van de fijnere details en aantekeningen kon maken terwijl ik bezig was. Het is gewoon verbijsterend dat mijn ontwerp nu een officiële LEGO-set is. Ik kan niet wachten om in een LEGO-winkel te staan, naar de schappen te kijken en een set te zien waar ik bij betrokken ben geweest en te zien hoe iemand hem koopt. Het is de droom van elke LEGO-fan!"

Επιστροφή στο ιστολόγιο