LEGO Bouwen met AR; Augmented Reality

De toekomst van LEGO-instructies bouwen in AR Augmented Reality

Hoewel de basis van de LEGO®-steen de eindeloze creativiteit is die het bevat, zijn instructies voor veel sets een belangrijk aspect van het bouwproces. LEGO-instructies zijn in de loop der jaren geëvolueerd. De eerste instructies waren niet erg gebruiksvriendelijk, zoals ik ontdekte toen ik een aantal sets uit mijn jeugd herontdekte. Moderne instructies zijn veel beter te navigeren, afgezien van die korte periode waarin sets van 18+ een zwarte achtergrond hadden. Je hebt echter misschien opgemerkt dat in de lifestyle-afbeeldingen voor veel van de sets die gericht zijn op jongere bouwers, de traditionele papieren instructies steeds vaker worden vervangen door een smart device en de LEGO Builder-app. Deze is nu een paar jaar beschikbaar en biedt toegang tot digitale versies van instructies voor alle nieuwe sets. Hoewel digitale instructies handig zijn, vooral vanwege de mogelijkheid om ze in 3D te roteren, is het proces veel langzamer, pijnlijk zelfs bij het bouwen van de Mario-sets.

Maar een recente advertentie voor de Meta Quest presenteert een mogelijke toekomstige route voor LEGO-bouw – Augmented Reality Building. AR wordt steeds gemakkelijker toegankelijk, via slimme apparaten en VR-headsets. Een dergelijke headset is de Meta Quest 3, in die recente tv-advertentie voor het apparaat, bouwt een man een bedje en gebruikt de Meta Quest om instructies en video's te overlappen terwijl hij bouwt. Een vergelijkbare functie is beschikbaar voor de superdure Apple Vision Pro. Dus ik dacht dat ik zou kijken of ik het kon repliceren bij het bouwen van een LEGO-set.

Nu is het niet zo eenvoudig als Meta Quest opstarten en beginnen met bouwen. Er is wat werk vooraf te doen. Ten eerste heb je de PDF-versie van de instructies van een set nodig. Deze kun je eenvoudig vinden op LEGO.com of door de productpagina van een set te bezoeken. Download de instructies op een ander apparaat, zoals een laptop of smart device, en voeg ze toe aan Google Drive of een vergelijkbare applicatie.

LEGO Building in AR Test 3

LEGO Building in AR Test 2

LEGO Building in AR Test 1

Op je Meta Quest kun je dit dan via de browser van het apparaat openen. De nieuwste update voor Meta Quest 3 voegt betere passthrough en meerdere schermen toe. Dus voor mijn test had ik drie virtuele schermen open, inclusief de instructies op Google Drive en Disney+. Je kunt ervoor kiezen om Meta Quest te bedienen met handtracking. Hoewel dit goed genoeg werkt, kan het ervoor zorgen dat de virtuele schermen een beetje rondspringen. Als je handgebaren gebruikt, kun je gewoon je vingers samenknijpen om door het scherm te scrollen. Je kunt ook de Quest-besturing gebruiken

Ik geef zeker de voorkeur aan papieren instructies boven de trage Builder App, maar ik vond bouwen in AR erg leuk. Een film of wat muziek afspelen op hetzelfde moment droeg bij aan de ervaring. Een speciale VR LEGO app zou geweldig zijn en een leuke optie om te hebben.

Retour au blog