Grote verwarring over grijze LEGO-geit: nieuw geitendrama op ‘Pick a Brick’?

Grote verwarring over grijze LEGO-geit: nieuw geitendrama op ‘Pick a Brick’?

De grijze LEGO-geit verscheen voor het eerst bij 'Pick a Brick' en verdween vervolgens weer. Wat is er gebeurd? LEGO-opmerkingen.

De LEGO 6490240 Grijze Geit was slechts ongeveer 30 minuten te bestellen bij Pick a Brick, maar verdween toen op mysterieuze wijze.

Was de naar de geit te groot?

We herinneren ons: de Tainted Goat werd ooit alleen uitgebracht in een middeleeuwse set en kostte ongeveer € 100 op de secundaire markt voordat de nieuwe geit werd uitgebracht. Nu verscheen de geit eerst in het wit, daarna in donkergrijs. En precies die variant kon worden besteld – maar slechts voor een korte periode.

Bij “Pick a Brick” zijn veel elementen individueel online te bestellen, maar er zijn beperkingen aan het aantal stuks.

De prijs was (te) hoog

Dus wat was er gebeurd? De oplossing van de puzzel: LEGO vermeldde de geit – en andere elementen – voor de verkeerde prijs. Alle bestellingen zijn geannuleerd. Mogelijk was hier sprake van goodwill. Voor iedereen die zich nu zorgen maakt: de geit zou vanaf vandaag weer te bestellen zijn - dan tegen de aangepaste prijs.

LEGO heeft een verklaring gepubliceerd – hieronder automatisch vertaald.


Statement van LEGO

Op 1 juli konden we, naast andere innovaties, een van de grootste LEGO-elementen aller tijden, de LEGO Geit (6490240), aanbieden via de online service “Pick a Brick”. Helaas is er een prijsfout ontdekt bij een aantal nieuwe items, waaronder de LEGO Geit. Ongeveer 30 minuten na de lancering werden deze items tijdelijk verwijderd om het probleem te onderzoeken. Op dit moment is de oorzaak van de fout geïdentificeerd en opgelost, en de grijze LEGO-geit zal op 3 juli weer verkrijgbaar zijn bij Pick a Brick.

In overeenstemming met de algemene voorwaarden van LEGO.com zijn of worden alle LEGO Goat-bestellingen die op 1 juli zijn geplaatst, geannuleerd.

Retour au blog