2TTOYS Sponsort groot gratis LEGO festijn

2TTOYS Sponsort groot gratis LEGO festijn

WANNEER: 1 & 2 november

WAAR: LACO

TOEGANGSPRIJS: €. 0,00

LEERDAM • “Doe eens gek, huur dit jaar eens de hele sportzaal en laat kinderen meewerken aan dit Lego festijn dat op 1 en 2 november in de sporthal van Laco Leerdam wordt gehouden,” zo begint Richard van Strien zijn verhaal waarom dat de organisatie van het Brickfreaksfestijn nu al naar buiten treed.

Van Strien vervolgt: “Wij kunnen dit jaar de hele sporthal gebruiken en dat is ruim 450 vierkante meter meer dan vorig jaar. Toen hadden wij 900 vierkante meter en nu hebben wij 1350 vierkante meter tot onze beschikking. Dat geeft naast meer ruimte voor de vele bouwwerken, ook meer ruimte voor de bezoekers.”

“Maar het biedt ons ook de gelegenheid om kinderen dit jaar een rol te laten spelen tijdens deze Lego dagen. Omdat het onze grootste wens is kinderen de gelegenheid te geven een eigengemaakt werk te laten zien, willen wij hen nu dan ook vragen om een mooi diorama te bouwen. Zij krijgen dan in de sporthal een tafel van 1,22 meter bij 73 centimeter ter beschikking waarop het diorama kan staan.”

Bouwwerken van kinderen 

Medeorganisator Jacques Hoencamp vult aan: “Wij weten zeker dat er jongens en meisjes zijn die hun bouwwerk graag eens aan anderen wil laten zien en nu de schoolvakanties beginnen hebben de kinderen alle tijd iets moois te maken. Dus roepen wij kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar op hieraan mee te werken en zich bij ons aan te melden, want we willen wel graag weten hoeveel kinderen er willen meedoen en wat zij gaan maken.”

Aanmelden kan tot 15 september via de website: www.bricksleerdam.nl. Natuurlijk is deelname gratis, net als het bezoek aan het Lego festijn.

Succes van vorig jaar 

De twee Lego liefhebbers vertellen dat zij de dag na het zeer succesvolle Legoweekend, dat in oktober vorig jaar in de sporthal van Laco Leerdam is gehouden en meer dan 10.000 bezoekers trok, al begonnen zijn met de voorbereidingen voor het komende evenement. Het blijft een uitdaging steeds iets nieuws te bedenken en om het festijn gratis toegankelijk te houden. Want iedereen, jong en oud en ook mensen met een smalle beurs, moet dit evenement kunnen bezoeken, vinden de twee. 

Van Strien: “We zijn er ontzettend blij mee dat we meer ruimte krijgen, want dit betekent dat wij meer nieuwe Lego spullen, bouwwerken en technisch lego kunnen laten zien. En dat de bezoekers, groot en klein, meer ruimte hebben om alles te bekijken of om tijdens deze Lego dagen zelf iets te bouwen.”

Fantasie 

En bouwen met de duizenden gekleurde steentjes in alle vormen en maten, is iets wat de twee organisatoren zelf ook graag doen. Want eigenlijk draait hun hele leven naast het organiseren van dit Lego festijn om het bouwen van de mooiste kunstwerken.

 “Maar, we nemen ook wel voldoende tijd voor onze vrouwen en vakantie hoor”, merken beiden lachend op. Wat van Strien en Hoencamp het liefst zelf bouwen? “Nou, gewoon een doos steentjes kopen, deze op een hoop gooien en je fantasie zijn gang laten gaan. Zo ontstaan de mooiste bouwwerken.”

Nieuw diorama 

Naast de hele organisatie en het vinden van voldoende sponsoren zijn de twee Legofreaks ook al maanden druk met het bouwen van een nieuw diorama. Dat dit keer niet langs een muur in de hal komt te staan, maar midden in de zaal. Hoencamp: “Dit is een grote uitdaging voor ons want het moet nu aan alle kanten goed in elkaar zitten, omdat de mensen er niet alleen tegenaan kijken, maar er ook omheen kunnen lopen.”

Het evenement waarin Legosteentjes de hoofdrol spelen wordt dit jaar op 1 en 2 november bij Laco gehouden. Later meer hierover.

Retour au blog